Translate

środa, 27 marca 2013

Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem

Pstrąga można podawać z ryżem i warzywami.

Składniki:
2 pstrągi w całości (1 pstrąg na osobę)
1 cytryna
4 gałązki rozmarynu
sól, pieprz


Wykonanie:

  1. Pstrąga oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy na plasterki. Na wierzch i do środka pstrąga wkładamy 2-3 plasterki cytryny i gałązkę rozmarynu. Każdego pstrąga zawijamy oddzielnie w folię aluminiową (szczelnie)
  2. Wkładamy pstrągi do nagrzanego do 200 C piekarnika na 20-25 min.
Smacznego

PODPIS


1 komentarz:

  1. Wspaniale wygląda i smakuje pstrąg, szybki do zrobienia, polecam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj